نجف پور کردی در ابتدای این نشست خبری با اشاره به سالروز تصویب قانون اساسی گفت: همگان در ذیل این قانون اساسی میتوانند به حقوق اساسی خود دست یابند. جمهوریت و اسلامیت همزمان در روح قانون متبلور است.
مدیر عامل مؤسسه صندوق ذخیره فرهنگیان بیان داشت: دومین نشست خبری صندوق هم همزمان با روز رأی گیری قانون اساسی در سال ۱۳۵۸ بوده است.
وی با اشاره به سابقه پیشین صندوق ذخیره فرهنگیان گفت: دو گروه سهامدار صندوق ذخیره فرهنگیان هستند. از سال ۱۳۷۴ فرهنگیانی عضو صندوق شدند و ماهانه مبالغی را واریز کردند، صندوق هم سود آوری داشته و دولت هم سهم خود را مکلف است واریز کند. مجموع این مبالغ ارزش مالکانه دارد.
مدیر عامل مؤسسه صندوق ذخیره فرهنگیان با بیان اینکه صندوق ذخیره فرهنگیان چهار هولدینگ بزرگ دارد؛ گفت: شصت شرکت زیر مجموعه این چهار هولدینگ عمل میکنند که ارزش مالکانه این صندوق را شکل میدهند.
نجف پور با اذعان به اینکه صندوق ذخیره فرهنگیان دارای مشکلات و چالشهایی در سرمایه گذاری و بدهیهای گوناگون است گفت: در پتروشیمیها به تأمین کنندگان بدهیهای سنگین داشته و داریم. بدهیهای چند ده هزار میلیاردی در یکی ازبانک ها داریم. نبود سامانه جامع شفافیت، معوقات دولتی و عدم استقرار نظام مالی شرکتی از چالشهای سنگین ماست.
وی با بیان اینکه حل مسائل صندوق زمان بر است؛ گفت: شروع حل مسأله و برنامه ریزی برای حل چالشها موضوعی است که در پیش گرفتیم.
وی با بیان اینکه طرح احیای بانک سرمایه موضوعی فراقوه ای است و در مسیر تصمیم نهایی است؛ گفت: دیون صندوق در حال پرداخت است. انتظارات فرهنگیان در موضوع شفافیت عملکرد صندوق با حضور فرهنگیان و نمایندگان آنان جلساتی برگزار شد و ما در حال عمل به وظایف خود و تعهدات داده شده هستیم. جلساتی را برای افزایش سودآوری با فعالان پتروشیمی داشتیم و قدمهایی برای اصلاح پرتفوی سرمایه گذاری گرفته شد. در بخش ریسکهای حقوقی بین سیزده تا هفده همت پروندههای حقوقی داشتیم که به کمک وکلای نخبه قدمهای محکمی با همکاری و هماهنگی حاکمیت برای حل مشکلات فرهنگیان عضو صندوق برداشتیم.
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان با بیان اینکه نظام انتصابات صندوق مبتنی بر شایسته سالاری است؛ افزود: چالش دیگری که داشتیم و امروز برای این مسأله صحبت کردیم در مورد تقویم ارزش مالکانه بود. موضوعی که در آن مطرح کردیم علاوه بر پولی که فرهنگیان در هنگام بازنشستگی به عنوان حق السهم دریافت میکردند؛ پولی بابت حق السهم در هنگام بازنشستگی دریافت کنند. ده سال است این بخش از اساسنامه بلاتکلیف مانده بود. مدیران برای حل مشکلات آن موانعی در راه میدیدند.
وی در تشریح علل تأخیر حل ارزش مالکانه گفت: اگر قرار باشد هر مجموعه اقتصادی بورسی شود باید شرایط متعددی را رعایت کنند در حالی که هولدینگ های صندوق دارای پروندههای متعدد حقوقی بودند که امکان بورسی شدن صندوق با آن پروندهها ممکن نبود.
نجف پور کردی افزود: در زمان تحویل ارزش هم مسائل مالیاتی پیش میآمد که بیست و پنج درصد باید به مالیات داده میشود که به معنای از دست رفتن حق معلمان بود. با استقرار دولت جدید و نارضایتی معلمان باید کارهایی صورت میگرفت. کارگروه ویژه ای در صندوق تشکیل دادیم و جلساتی بالغ بر هزار و پانصد ساعت برگزار شد. روشهای دهگانه تعیین ارزش مالکانه بررسی شد و در نهایت هفته گذشته ارزش مالکانه به تصویب هیئت امنای صندوق ذخیره فرهنگیان رسید.
وی با بیان اینکه از این پس معلمان میدانند از کیک بزرگ صندوق چه سهمی خواهند داشت گفت: طرحهای تشویقی مثل بیمه عمر و خدمات بیمهای ایجاد کردیم. در آینده فرهنگیان دیگر مایل نخواهند بود سهم خود را بفروشند.
مدیر عامل صندوق ذخیره فرهنگیان افزود: اجرای این طرح از حیث مطالعاتی بخش مهمی بود که همراه با حذف موانع ده سال به طول کشید اما تا یک سال آینده بسیاری از شرکتهای صندوق بورسی خواهند شد. به نظر میرسد ۹ شرکت مثل شرکت لیزینگ صندوق به زودی بورسی خواهند شد. نجف پور با بیان اینکه فرهنگیان میخواهند صندوق به جز زمان بازنشستگی، در روزهای خدمت هم برای آنها سودآور باشد؛ گفت: توافق شده است چند هزار دستگاه خودرو به قشر وسیعی از فرهنگیان در قالب اعضای صندوق از طریق فروش لیزینگی خودرو با اقساط بلندمدت داده شود.وی با بیان این که سه هزار و شصت میلیارد تومان طلب قطعی از دولت داریم؛ گفت: برای وصول این طلب دولت با افزایش ده هزار میلیارد تومان سهم ما موافقت کرده است.
وی با اشاره به اینکه هر کس به میزان سهمش از سود صندوق برخوردار خواهد شد؛ گفت: کسانی که بازنشسته شدند و رابطه حقوقی با وزارت آموزش و پرورش ندارند ارزش مالکانه به آنها پرداخت خواهد شد. اما فرهنگیانی که بازنشسته نشدند بنا به قانون تنها سهم آنان احصا و تعیین خواهد شد اما به آنان پولی پرداخت نمیشود و صندوق با سهم آنان و به نمایندگی آنها فعالیت اقتصادی خود را ادامه خواهد داد.